Pleo - ett smartare företagskort

Säg hejdå till borttappade kvitton, högar av pappersarbete och tidsödande administration. Säg hej till Pleo - betalkortslösningen som automatiserar kvittohantering och eliminerar utlägg i tjänsten. Med Pleo's smarta företagskort kan medarbetare köpa allt de behöver i arbetet, samtidigt som administratörer ges full insyn och kontroll över utgifterna i realtid.

Integrationen med Visma eEkonomi innebär att den löpande bokföringen sköts helt automatiskt, där Pleo hanterar hela processen - från betalning med Pleo kortet, till det att utgiften är konterad och klar i Visma eEkonomi. På så vis slipper medarbetare göra utlägg i tjänsten och ekonomiavdelningen behöver inte fylla i kontonummer och momskoder för hand. 


Pleo's förbetalda Mastercards® har individuella beloppsgränser och fungerar både för köp online och i fysiska butiker. Kvitton lagras smidigt via mobilkameran och utgifter kategoriseras automatiskt, vilket kan reducera upp till 70% av processerna kring utgiftsrapportering.

 

Hur fungerar Pleo steg för steg:

 1. Betala med Pleo kortet
 2. Fota kvittot i mobilappen
 3. Transaktioner kategoriseras automatiskt med rätt bokföringskonto, momskod och tillhörande kvitto
 4. Chefer/administratörer kan se alla utgifter i realtid
 5. Transaktionsdata och kvittot exporteras och bokförs automatiskt i Visma eEkonomi
   

Vad hjälper Pleo dig med:

 • Smarta företagskort med individuella beloppsgränser
 • Smidig registrering av kvitton direkt i mobilappen
 • Full insyn av företagets transaktionsdata, i realtid
 • Analysverktyg och rapporter
 • Automatisk kontering tack vare machine-learning
 • Mer självständiga och nöjda medarbetare

Så fungerar integrationen med Visma eEkonomi:
Med en enkel knapptryckning exporteras all transaktionsdata med tillhörande kvitton från Pleo till Visma eEkonomi. Lika enkelt importeras kontoplan, kostnadsställen, projekt och verifikationsserier automatiskt från Visma eEkonomi direkt in i Pleo.

Detta innebär att du slipper import genom .csv och SIE-filer, eller ännu värre: att mata in allt manuellt. Med andra ord kommer du varje månad spara enorma mängder tid på repetitiva och tidskrävande uppgifter och på så vis även undvika potentiella mänskliga felaktigheter.


Hur du integrerar Pleo med Visma eEkonomi:

Det första du måste göra att att aktivera integrationen med Visma eEkonomi inne i Pleo.

1. Logga in på ditt Pleo-konto och gå till ‘Settings’. Du hittar ‘Settings’ i menyn till vänster, under din profilbild.

2. Du kommer se en lista av olika tjänster som Pleo kan integreras med. Välj Visma eEkonomi i listan och klicka på ‘Continue’.

3. Du kommer få ett meddelande som ber dig ansluta ditt Visma eEkonomi-konto till Pleo på en separat sida.

4. Logga in i Visma eEkonomi och godkänn Pleo som integration.

5. Nu är dina Pleo- och Visma eEkonomi-konton konfigurerade. Besök Pleo's support-sida för att lära dig mer om hur du ställer in kategorier, momskoder och gör din första export.